Sekretesskydd

Öppna fönstret Sekretesskydd

Kontrollera dataläckor

Om du inte är säker om konton på vissa webbplatser är säkra kan du kontrollera den med Kaspersky-programmet. Programmet kan upptäcka om dina konton har äventyrats och din data är på väg att bli allmänt tillgänglig.

Kontrollera om ditt konto har äventyrats

Webbkameraskydd

Kaspersky-programmet skyddar din sekretess medan din Mac körs. Du kan blockera din webbkamera för att förhindra att program använder den. Om du aktiverar denna funktion blockerar programmet åtkomst till systembibliotek som webbkameran använder. Exempel på program som inte har åtkomst till webbkameran när de blockeras av Kaspersky-programmet och listan över webbkameror som stöds finns på webbplatsen för kundtjänst (kunskapsdatabas).

Obs! Åtkomsten kommer att blockeras för alla installerade program på din dator. Man kan inte blockera åtkomst till webbkameran för specifika program.

Blockera webbkamera

Sluta blockera åtkomst till webbkameran

Obs! Om programmet du vill blockera används när du blockerar webbkameran måste du starta om programmet.

Privat surfning

För ökat skydd av din integritet inkluderar Kaspersky-programmet funktionen Privat surfning, som blockerar webbplatser mot att spåra dig. Du kan även välja vilka webbplatskategorier som du vill blockera spårning på.

Obs! Programmet genomsöker krypterade anslutningar (HTTPS) endast om kryssrutan för Kontrollera säkra anslutningar (HTTPS) för <komponentnamn> i avsnittet Allmänt under fliken Skydd är markerad.

Blockera webbplatsspårning

Sluta blockera webbplatsspårning

Välj vilka webbplatskategorier du vill blockera från att spåra

När Webbplatsspårning är blockerat blockerar Kaspersky-programmet spårningsaktiviteter för webbplatser från de kategorier som markerats och övervakar spårningsaktiviteter på webbplatser från icke valda kategorier. När webbplatsspårning tillåts övervakar programmet endast webbplatser från både markerade och icke markerade kategorier.

Du kan lägga till webbplatser en lista över undantag. När webbplatsspårning är blockerat blockerar Kaspersky-programmet inte spårningsaktiviteter på webbplatser som är med på listan över undantag.

Lägga till/ta bort en webbplats till/från listan över undantag

Som standard blockerar inte Kaspersky-programmet spårningsaktiviteter på webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner. Du kan aktivera blockering av spårningsaktiviteter på webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner manuellt.

Aktivera blockering av webbplatser som tillhör Kaspersky och dess partner

Vissa webbplatser är inkompatibla med funktionen Privat surfning. Som standard blockerar inte Kaspersky-programmet spårningsaktiviteter för sådana webbplatser. Du kan själv aktivera blockering av spårningsaktiviteter för webbplatser som är kända för att vara inkompatibla med funktionen Privat surfning.

Aktivera blockering för webbplatser som är kända för att vara inkompatibla med funktionen Privat surfning

Detektera spionprogram

För att säkerställa ett pålitligare skydd på din dator kan du utöka listan över detekterbara objekt genom att tillåta programmet att leta efter legitim programvara som kan användas av inkräktare för att skada din dator eller dina personuppgifter. Om du vill veta mer om olika typer av spionprogram, se Detektera spionprogram.

Välja objektkategorier att upptäcka